skip to Main Content

Onbezorgd op vliegvakantie. Het lijkt iets uit een ver verleden. Vliegvakanties waren ooit ongekend populair, maar de vraag is of die tijd nog terugkomt. Goed nieuws voor Zeeland. Deze provincie ziet haar populariteit alleen maar toenemen.

Sinds corona is er veel veranderd in de reiswereld. Het begon natuurlijk met de coronamaatregelen waar we de afgelopen jaren mee van doen hadden. Een vliegvakantie kwam daardoor flink in het gedrang. Het eerste jaar mochten we niet ver op reis, het tweede jaar kon dat alleen onder een streng regime aan maatregelen. Deze zomer kan echter alles weer, maar ook nu lopen we nog tegen drempels aan.

Personeelstekort luchthavens
De problemen op de luchthavens, waaronder Schiphol, springen hierbij het meest in het oog. Veel medewerkers van luchthavens hebben in de afgelopen jaren ander werk gevonden waardoor de luchthavens kampen met forse personeelstekorten. Hierdoor kunnen zij in vakantieperioden de grote aantallen reizigers niet aan. Het gevolg: vluchten worden geannuleerd. U moet er niet aan denken dat het net uw vlucht is die geannuleerd wordt. Daar gaat uw welverdiende vakantie.

Hoe verstandig is het?
Deze onzekerheid weerhoudt een deel van de vakantiegangers ervan om voor een vliegvakantie te kiezen. Er is ook een andere groep die deze perikelen voor lief neemt, maar om andere redenen twijfelt aan een vliegvakantie. Deze groep is de laatste tijd gaan twijfelen hoe verstandig het nu is om met zoveel mensen in een vliegtuig te stappen naar een bestemming waarvan u wellicht niet 1, 2, 3 kunt terugkeren.

Waar gaat dit heen?
En zo zijn er nog meer onzekerheden die een groeiende groep vakantiegangers aan het denken zet. De oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld. Deze heeft behalve voor een onveilig gevoel ook voor economische gevolgen gezorgd. Aan de ene kant de sterk stijgende brandstofprijzen met als gevolg hogere maandlasten en duurdere vliegtickets. Aan de andere kant is er de onzekerheid over de toekomst: waar gaat dit heen en wat betekent dit voor mijn financiën? Ook dat zet een rem op hoge vakantie-uitgaven.

Vliegschaamte
Tot slot speelt ook een groeiend besef van het belang van duurzaamheid een rol. Dit zorgt voor vliegschaamte bij milieubewuste reizigers. Veel vakantiegangers laten zich er niet door tegenhouden, maar de kleine groep die daar wel een bewuste keuze in maakt, groeit.

Ondertussen in Zeeland…
Ondertussen lopen de boekingscijfers bij recreatieparken en hotels in Zeeland snel op. Niet alleen steeds meer Nederlands verkiezen het zonnige Zeeland boven een verre vliegreis, ook inwoners van buurlanden Duitsland en België doen dat. Bij hen spelen immers dezelfde overwegingen en uitdagingen.

Ontdek onze Inspiring Selection aan recreatieve vastgoedprojecten, hierbij een selectie van bijzondere parels uit onze portefeuille:

Boutique Hotel Rijks

Het Rijksmonumentale ‘Oude Manhuis’ in het hart van Goes is getransformeerd tot een bijzonder Boutique Hotel.

De Dokwerker

Stoer en industrieel nieuwbouwproject met 58 compacte loftappartementen in Vlissingen.

Hotel St. Joris

Nog enkele mooie City Rooms beschikbaar voor verkoop. In het centrum van dé monumentenstad Middelburg.

40 miljoen mensen
In een straal van 3 uur rijden vanaf de Zeeuwse kust wonen zo’n 40 miljoen mensen. Was deze markt sowieso al groot genoeg voor een gezonde groei van onze toeristische sector, sinds een steeds groter deel ervan een dichtbij-vakantie overweegt, zijn de verwachtingen voor het Zeeuws toerisme nog hoger gespannen. 

Profiteer mee
Zeeland wint dus terrein op vliegvakanties en daar speelt de regio op in door meer verblijfsrecreatie te laten ontwikkelen. TEAM Concepts pakt hierin zijn rol. Wij zorgen mede dat het groeiend aantal toeristen prachtige locaties en accommodaties krijgen om in te verblijven, via het (her)ontwikkelen van nieuwe projecten, én dat investeerders hiervan kunnen meeprofiteren. Doe dat ook. Check bij TEAM Leisure de investeringskansen in onze lopende projecten of neem contact met ons op. We vertellen er graag alles over! Bel 088 1900 222 of mail naar info@teamleisure.nl.

Bekijk ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top