skip to Main Content

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de dag toch af. Langs alle kanten wordt er aan je vermogen geknabbeld en dat wordt alleen maar meer. Maar er is ook goed nieuws! Nieuws waar je direct mee aan de slag kan.

Huurregulering
Wat je in alle kranten leest, is vooral het slechte nieuws. De regulering van de (middel)dure huursector (woningen) bijvoorbeeld. De hoogte van de huurprijs wordt aan banden gelegd en korte huurcontracten worden verboden. Dag optimaal rendement, dag flexibiliteit.

Box 3 belasting
Sla je de volgende bladzijde van de krant om, dan kom je de berichtgeving over alle onzekere plannen voor box 3 vermogensbelasting tegen. De belastingdruk is nu door een fictief rendement van dik 6% al hoog en met alle onzekerheid rondom de nieuwe plannen vraag je je af welke kant het op gaat.

Etc. etc.
Weer een pagina verder lees je over oorlogen, economische instabiliteit, inflatie en groeiende leegstand bij winkel- en kantoorpanden. Niet bepaald jubelverhalen waardoor je vol vertrouwen in een volgende belegging stapt.

Maar, goed nieuws!
Maar… ja, er is gelukkig een maar: dit is een ideaal moment om te investeren in recreatief vastgoed. Recreatieve verhuur is ten eerste namelijk niet onderhevig aan de eerder genoemde huurregulering. Omdat het bij recreatieve verhuur altijd om korte huurperiodes van enkele dagen, weken of maanden gaat, geldt voor deze sector een vrijstelling, zodat er wel gewerkt kan worden met korte en flexibele contracten. En de hoogte van de huur? Die bepaal je lekker zelf; natuurlijk in goed overleg met de exploitant / verhuurmaatschappij die het project uitstekend kent en via een systeem van ‘dynamic pricing’ en een goed ‘yield management’ iedere dag zoekt naar de beste prijs.

Nog meer goed nieuws
Van recreatieve huurobjecten wordt bovendien steeds vaker gebruikgemaakt door grote bedrijven die huisvesting regelen voor hun expats. Voorheen huurden ze een woning voor een korte periode in de vrije huursector, maar dat wordt steeds lastiger. Maatschappelijk gezien moeten dat soort woningen ook beschikbaar zijn voor reguliere bewoners in de steden en dorpen. Dus switchen die bedrijven naar de flexibele huur van recreatief vastgoed. Die markt gaat de komende tijd dus ook groeien.

Ontdek onze directe investeringskansen:

Boutique Hotel Rijks

Het Rijksmonumentale ‘Oude Manhuis’ in het hart van Goes is getransformeerd tot een bijzonder Boutique Hotel.

Timmerfabriek Apartments Loft

Stoer en industrieel nieuwbouwproject met 58 compacte loftappartementen in Vlissingen.

Hotel Zeeuws Licht

In Dishoek, welhaast aan de voet van de imposante duinen, staat een prachtig hotel met maar liefst 69 luxe hotelsuites en hotelappartementen: Hotel Zeeuws Licht.

En nóg meer goed nieuws
Dan nog het aspect van onzekerheid rondom vermogensbelasting. Die kunnen we je helpen tackelen. Samen met Rijkse Accountants en Adviseurs – die ook alle fiscale memo’s schrijft voor onze projecten – kunnen we kijken wat een gunstige structurering van jouw vermogen is. Een verschuiving naar Box 2 via de oprichting van een BV kan bijvoorbeeld voordeel en extra zekerheid opleveren.  De aankoop van recreatief vastgoed kan een mooie aanleiding zijn om die stap te zetten.

Het goede nieuws houdt niet op!
En dan tot slot de wereldwijde en conjuncturele ontwikkelingen. Als één sector daarvan weinig hinder ervaart, is het wel het binnenlands toerisme. Vorige crises wezen al uit: mensen blijven altijd op vakantie gaan en in iets mindere tijden doen ze dat vooral in eigen land. En ook de voor Zeeland zo belangrijke Duitse en Belgische gasten blijven gewoon komen met jaarlijks stijgende aantallen. Over leegstand van je recreatief vastgoed hoef je je dus geen zorgen te maken. Ondertussen stijgt de waarde van je vastgoed op ‘de long run’ altijd en heb je altijd de mogelijkheid om die waardevermeerdering tussentijds te verzilveren.

Dus waar wacht je op? Bel, mail, app Team Leisure! Zet via ons zorgeloos de stap naar recreatief vastgoed.

Bekijk ook:

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Aan het woord: Jessica van het toekomstige Hotel St. Joris

Met de oplevering van Hotel St. Joris in het vooruitzicht mochten we Jessica van Stee (werkzaam bij…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top