skip to Main Content

Met de oplevering van Hotel St. Joris in het vooruitzicht mochten we Jessica van Stee (werkzaam bij Kloeg Collection) enkele vragen stellen over het toekomstige hotel, haar rol en de beleving voor de gasten. Lees hier het hele interview.

Even voorstellen:
Naam: Jessica van Stee
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Middelburg

Kun je meer vertellen over jouw loopbaan bij Kloeg Collection?
Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij Kloeg Collection, maar daarvoor had ik wel al vanuit een eerdere baan kennis gemaakt met Michel Kloeg en het toenmalige Beach Hotel-team. Ik startte in 2022 als duurzaamheidscoördinator met als doel het behalen van de Green Key certificeringen voor verschillende locaties. Na de eerste corona lockdown ben ik receptiewerk gaan doen bij Hotel Kaap West in Westkapelle. Ik ben momenteel werkzaam als Front office manager in Boutique Hotel Rijks te Goes, waarbij ik tevens het aanspreekpunt ben voor zowel collega’s als externe partijen zoals de schoonmaak, installateurs, leveranciers e.d. Uiteraard draai ik ook diensten mee achter de receptie. Omdat ik sinds de opening (feb 2021) van Hotel Rijks betrokken ben, ken ik het hotel op mijn duimpje. Bij Hotel St Joris zal ik een soortgelijke functie gaan vervullen met nog meer taken en verantwoordelijkheden, eigenlijk een uitgebreide versie van de werkzaamheden die ik nu heb.

Wat maakt Hotel St. Joris bijzonder?
Net als Boutique Hotel Rijks bevindt ook Hotel St Joris zich in een oud en monumentaal pand. Dit geeft een hotel enorm veel karakter en sfeer. Omdat het hotel relatief ‘weinig’ kamers heeft, blijft het overzichtelijk en weet je op den duur precies welke gasten je in huis hebt. Dit maakt het persoonlijk. Het hotel biedt haar gasten enkel logies en ontbijt aan, voor de lunch en diner kunnen onze gasten de stad in. Middelburg heeft veel goede horecagelegenheden, daar laten we onze gasten graag kennis mee maken. Omdat ik zelf een echte Middelburgse ben, was de keuze voor mij snel gemaakt toen ik hoorde dat de Sint Joris-doelen getransformeerd zou worden tot hotel.

Hoe gaat jouw werkdag er straks uitzien binnen Hotel St. Joris?
Vooropgesteld: geen dag achter de receptie is hetzelfde. Je weet ’s ochtends nooit wat voor gasten er komen inchecken en wat voor vragen je krijgt. Ik zal nog steeds gaan meedraaien aan de front office maar zal ook een aantal dagen in de backoffice werkzaam zijn en mij bezighouden met zaken als het maken van roosters en andere administratieve taken.

Hoe ziet het team van Hotel St. Joris eruit?
Momenteel zijn we bezig met het werven van nieuwe collega’s. Hoe groot het team precies gaat worden, kan ik nog niet zeggen. We hebben diverse vacatures openstaan voor de front office, voor het ontbijt én er is sowieso 1 collega die binnen Kloeg Collection net als ik van locatie wisselt en tevens in het ontbijt komt te werken.

Welke sfeer en beleving mogen toekomstige gasten verwachten bij Hotel St. Joris?
Ik hoop dat onze gasten zich vooral thuis zullen gaan voelen in Hotel St. Joris en dat zij zich welkom voelen om tijdens hun verblijf van onze hulp en service gebruik te maken. Wij staan voor onze gasten klaar en zien ze ook graag weer terugkomen in één van onze accommodaties. Dat is voor ons tenslotte het grootste compliment, wanneer gasten het zó goed hebben gehad dat ze terugkomen. 

Kun je iets meer vertellen over het historische gevoel van het Hotel?
Vanaf de buitenkant zie je al de historie van het pand waarin Hotel St. Joris zich bevindt. Binnenin zijn kleine details behouden zoals verschillende raampjes, vele drempeltjes en houten balken aan het plafond. Hotel St Joris heeft geen standaard hotelinrichting, er is tot in elk detail nagedacht over de inrichting en afwerking van de kamers en de rest van het gebouw.

Wat is nou écht een ‘must see’ wanneer men in Middelburg verblijft?
Het abdijplein, het oude stadhuis, de Lange Jan… ik kan er zoveel noemen. Middelburg is een prachtige, monumentale stad met veel bezienswaardigheden. Langs het water is het ook goed vertoeven, met een rondje bolwerk zie je Middelburg juist weer van de andere kant en kom je bijvoorbeeld de Koepoort en de Seismolen tegen.

Bekijk ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top