skip to Main Content

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in rijen voor de deur om de geneugten te ervaren, weet Paul Huges zeker. Bron: René Hoonhorst, PZC.nl

Zeven restaurants houden de faam van Philippine als hèt mosseldorp van Nederland al decennia hoog. Ze trekken jaarlijks honderdduizenden – ‘de schatting van een miljoen lijkt niet overdreven’- smulpapen naar Zeeuws-Vlaanderen. En die culinaire genieters willen lang niet allemaal meteen terug naar huis na een copieuze maaltijd. ,,Mensen willen bijvoorbeeld een dag later in een andere gelegenheid eten. En willen tussen de bedrijven door de omgeving verkennen, naar Cadzand, Hulst of Sluis bijvoorbeeld. Ze zoeken een gastvrij en comfortabel etablissement om te verblijven”, betoogt de projectontwikkelaar van TeamforReal.

Verrassend vakantiegevoel
Dat luxueuze verblijf gaan Huges en zijn collega’s van TeamforReal (waaronder ook TeamConcepts en TeamLeisure vallen) samen met aannemingsbedrijf Fraanje ontwikkelen op de plek van een voormalig café en een vervallen woning aan het Philipsplein. Achter de twee leegstaande panden zat vroeger een garagebedrijf. Door de sloop van oude loodsen en schuren is er niet alleen plaats voor een kwaliteitshotel met twintig kamers maar ook voor veertien parkeerplaatsen op eigen terrein.

TeamforReal timmert met diverse bouw- en exploitatiepartners al een decennium duchtig aan de weg in de Zeeuwse hotelwereld. Na het ontwikkelen, in de markt zetten en verkopen van hotels en hotelsuites in onder meer Goes, Renesse, Vlissingen (Timmerfabriek) en Middelburg (Hotel Sint Joris) steekt het vastgoedbedrijf over naar Zeeuws-Vlaanderen. Voor Huges nog een relatief onbekend gebied, waar hij meer door werd verrast dan tevoren gedacht.

,,Het is toch een beetje buitenland, Zeeuws-Vlaanderen. Het bourgondische, het vrije, je krijgt direct een beetje het vakantiegevoel. Ik was aangenaam verrast door de sfeer en de voorzieningen in Philippine. Maar liefst zeven restaurants en geen hotel. Daar is dus echt behoefte aan.”

Uitvalsbasis met kwaliteit
Dat die behoefte er is, gokt Huges niet. TeamforReal heeft intensieve gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de zeven restaurants in het dorp. Die krijgen van hun gasten vaak vragen over overnachtingsmogelijkheden en weten dat een behoorlijk aantal gasten graag in Philippine zou overnachten. ,,Veel Vlamingen die speciaal voor de mosselen komen. En daarnaast ook mensen uit het oosten en noorden van Nederland die graag lekker eten, maar ook de omgeving richting kust en over de grens willen verkennen. Die zoeken een hotel als uitvalsbasis.”

De culinaire liefhebbers die Philippine trekt, zoeken kwaliteit. ,,Net als zakenmensen en tijdelijke medewerkers uit het hogere kader van internationale bedrijven als Dow, Yara en Verbrugge”, vult Huges aan. Boutique Hotel Philippine wordt dan ook een volwaardig hotel, waar mensen worden ontvangen en ’s morgens kunnen ontbijten. Net als in onder meer de Timmerfabriek en Hotel Sint Joris exploiteert Kloeg Collection het hotel.

Huges: ,,We serveren een goed ontbijt, maar vestigen geen restaurant in het hotel. Eetgelegenheden zijn er tenslotte genoeg in het dorp. We willen een van de restaurateurs ook inschakelen om roomservice te bieden aan onze gasten. Mensen die bijvoorbeeld ’s middags al uitgebreid hebben gelunched, maar ’s avonds nog een hapje op hun kamer willen gebruiken.”

 

Klassieke uitstraling
Net als alle andere verblijven die het vastgoedbedrijf ontwikkelt, moet Boutique Hotel Philippine grandeur en kwaliteit uitstralen. Dat het hotel wat donkerder en klassieker is ingericht dan andere gelegenheden is een bewuste keuze, legt Huges uit. ,,Het hotel zit wat verder van de kust en een groot deel van de gasten zal uit België komen. De Belgische fine fleur is toch wat traditioneler dan de Nederlandse hotelgast.”

Boutique Hotel Philippine moet vóór Pasen 2025 zijn deuren openen. ,,We beginnen dit najaar met de sloop van de gebouwen, zodat de bouw begin volgend jaar kan beginnen.”

Lees ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Aan het woord: Jessica van het toekomstige Hotel St. Joris

Met de oplevering van Hotel St. Joris in het vooruitzicht mochten we Jessica van Stee (werkzaam bij…

Back To Top