skip to Main Content

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris open kan. Maar ontwikkelaar Paul Huges verzekert dat het logement met Hemelvaart open is.
Bron: René Hoonhorst, PZC.nl

Het bad en twee regendouches zijn klaar voor gebruik in de presidentiële of bruidssuite. Diverse kamers zijn ingericht, de matrassen liggen (ingepakt) op de bedden en het bijzondere vogelbehang zit op een muur. In de meeste gangen ligt vloerbedekking. Maar dat tapijt is nog wel afgedekt met plastic, want in een aantal andere kamers moet nog worden geverfd en behangen. En ook de ontbijtlounge annex receptie en ontvangstruimte moet nog grotendeels worden ingericht. Huges: ,,Klopt allemaal, maar over negen weken is alles tiptop in orde.”

Buitensporige belanstelling
Michel Kloeg is als horeca-exploitant van Sint Joris net zo enthousiast als de ontwikkelaar van Team Leisure. Maar voor de zekerheid verhuurt hij de 54 kamers, lofts, suites en stadsappartementen de komende weken nog vanaf juni. ,,Als het met Hemelvaart helemaal spic en span is opgeleverd, verhuur ik de kamers de eerste twee weken ook binnen de kortste keren. Want de boekingen lopen als een malle. We exploiteren als Kloeg Collections straks mét Sint Joris tien hotels in de provincie, maar de belangstelling voor Hotel Sint Joris slaat alles. Zelfs de Timmerfabriek kan daar niet tegenop.”

Het paradepaardje van Sint Joris is de presidentiële suite, ook wel bruidssuite. ,,Die is echt voor mensen die zich heel belangrijk willen voelen of die hun huwelijksdag extra glans willen geven”, werven Huges en Kloeg, terwijl ze voor het goudkleurige bad midden in de kamer staan. Achter dat bad zijn ook nog twee regendouches. Op de vraag waarom pasgehuwden twee douches nodig hebben, heeft Kloeg zijn antwoord klaar: ,,Ook stellen die hun koperen, zilveren of gouden bruiloft vieren, kunnen de kamer boeken. Na zoveel jaar hebben ze misschien wat meer ruimte nodig.”

Kloeg geeft grif toe dat het ‘niet makkelijk’ is om personeel te vinden voor receptie, ontbijtvoorziening en schoonmaak. Met acht voltijdspersoneelsleden is de behoefte van Sint Joris wel te vervullen. ,,Maar in de praktijk vind je niet zoveel fulltimers. We hopen dus zo’n vijftien mensen te kunnen vinden. Gelukkig kunnen we voor de receptie en de ontbijtploeg uit de grote pool van Kloeg Collection putten. Diverse personeelsleden vinden het leuk en fijn om op diverse plaatsen in de provincie te werken.”

De locatie van de Sint Jorisdoelen – aan de Balans, met zicht op de Abdij – en de rijke historie zullen niet vreemd zijn aan de grote belangstelling. Een kleine 4,5 eeuw terug werd de Sint Jorisdoelen gebouwd als onderkomen van het Schuttersgilde van Sint Joris. Net voor het pand bij een stadsbrand in 1940 in vlammen opging, was het ook een hotel. Na de oorlog werd het pand herbouwd en diende het achtereenvolgens als arbeidsbureau, kantongerecht en kantoor van de provinciale griffie.

 

Tuinterras
Door die verschillende functies kreeg het gebouw zijn huidige vorm met vleugels aan weerszijden. In de nokken van die vleugels zijn nu enkele stadsappartementen met patrijspoorten, die op het dak met het vergulde beeld van Sint Joris en de binnentuin uitkijken. In die binnentuin komen enkele parkeerplaatsen voor elektrische auto’s en een terras, waar gasten over twee maanden ’s morgens kunnen ontbijten en ’s middags en ’s avonds kunnen borrelen.

De lusthof is nu nog opslagplaats voor bouwmaterialen, maar de inrichting start ‘direct na het weekeind, op maandag 27 maart’, verzekert Huges. De 54 kamers en appartementen zijn zo goed als verkocht, stelt de topman van Team Leisure. ,,Een investeerder heeft meer kamers gekocht en is bereid er nog een paar voor de opening te verkopen. Daarom hielden we zaterdag nog een kijkdag voor eigenaren – wier eigendom vóór Hemelvaart, op zaterdag 13 mei wordt opgeleverd – belangstellenden én omwonenden. Ook buren van Hotel Sint Joris willen graag zien hoe het er uit ziet in het historische pand in de nabijheid van hun woning. En wij vinden het leuk om dit bijzondere pand nog eens te laten zien.”

Als Sint Joris met Hemelvaart wordt opgeleverd, kijkt Team Leisure al weer uit naar een volgend hoogtepunt: de oplevering van de Dokwerker, oftewel de Timmerfabriek Apartments. De appartementen in ‘het stoere gebouw’ naast de Timmerfabriek moeten in juli voor gasten beschikbaar zijn.

Lees ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Aan het woord: Jessica van het toekomstige Hotel St. Joris

Met de oplevering van Hotel St. Joris in het vooruitzicht mochten we Jessica van Stee (werkzaam bij…

Back To Top