skip to Main Content

Paul Huges (TEAMforREAL) vertelt: “Er is veel aan de hand in de wereld en dat ziet u ook terug op de aandelenmarkten. Fluctuaties van 10 à 20% zijn inmiddels heel normaal. Wat doet u op zo’n moment met uw vermogen? Doet de onzekerheid op de beleggingsmarkt u helemaal niks, of slaapt u toch lekkerder wanneer het vermogen zich wat stabieler ontwikkelt? Dat laatste kan namelijk ook, zelfs in deze rare tijden.

Er zijn natuurlijk allerlei manieren om uw vermogen te laten renderen. Onderling kennen de verschillende opties grote verschillen in rendement en risico. Zo kunt u met aandelen enorme klappers maken, zowel in positieve als in negatieve zin. Datzelfde geldt voor een investering in startups. Een belegging in vastgoed beweegt meestal een stuk stabieler, afhankelijk van in welk soort vastgoed u belegt. Wat past het beste bij u?

Blijft u rustig of baalt u?
Laten we vooropstellen dat niemand het leuk vindt om geconfronteerd te worden met het negatieve scenario van een dalend vermogen. Het gaat er vooral om welk gevoel u daarbij krijgt. Blijft u rustig, want ach, het komt wel weer een keer goed? Of baalt u als een stekker dat u steeds meer euro’s ziet verdampen?

Voorbeeld
Zo zullen de recente dalingen op de beleggingsbeurzen voor de één hét moment zijn om extra te investeren, want nu kunt u lekker laag instappen. Een ander zal echter liever gisteren dan vandaag dit ‘zinkend schip’ willen verlaten, vooral door alle onzekerheid die er nog omheen hangt zoals hyperinflatie en de oorlog in Oekraïne. Als dat laatste gevoel bij u overheerst, is het tijd om over andere beleggingsvormen na te denken.

Vastgoedbelegging
Een voor de hand liggende belegging – naast de aandelenbeurzen en financiële markten – is investeren in vastgoed. U kunt dan verschillende kanten op: particulier vastgoed, commercieel vastgoed of recreatievastgoed. De eerste twee kennen de grootste pieken en dalen. Ze bewegen vaak mee met de economische ontwikkelingen en die zijn op dit moment allesbehalve stabiel.

Particulier vastgoed op zijn piek
Door economisch goede tijden én schaarste in woningaanbod is er de laatste jaren een ware gekte op de woningmarkt ontstaan. Dit heeft voor flinke rendementen gezorgd middels waardestijging in de afgelopen jaren. Dit alles werd mede nog ‘gestuwd’ door de gunstige financieringsmarkt met lage rente welke de prijzen verder deed opdrijven. Tegelijkertijd staat de woningcrisis van 2008 nog in ons geheugen gegrift; een pijnlijk moment voor alle beleggers in particulier vastgoed in die tijd. Stevenen we weer op zo’n scenario af? Niets is zeker.

Recreatievastgoed minder conjunctuurgevoelig
De vastgoedmarkt in de recreatiesector is een compleet andere wereld. Deze is minder conjunctuurgevoelig en beweegt daardoor veel stabieler in een ‘gezondere’ trend. Het is ook een markt die niet wordt opgestuwd door financieringscapaciteit met geleend geld tegen een lage rente. Dé plek dus voor investeerders die met een gerust hart willen beleggen. Hier kunt u mooie rendementen behalen, maar loopt u minder kans op verliezen; minder hoge pieken en minder diepe dalen in de langjarige trend. Bij TEAM Leisure hebben wij in al die jaren, zelfs tijdens perioden van crisis, geen echte noemenswaardige correcties meegemaakt. Natuurlijk zijn er wel verschillen van dynamiek waarneembaar door de tijd heen. De binnenlandse recreatiemarkt, zeker in Zeeland, blijft wel steeds enorm in trek.

Boutique Hotel Rijks

Het Rijksmonumentale ‘Oude Manhuis’ in het hart van Goes is getransformeerd tot een bijzonder Boutique Hotel.

De Dokwerker

Stoer en industrieel nieuwbouwproject met 58 compacte loftappartementen in Vlissingen.

Hotel St. Joris

Nog enkele mooie City Rooms beschikbaar voor verkoop. In het centrum van dé monumentenstad Middelburg.

Stijging toerisme = stijging rendement
En dat wordt alleen maar meer. Het toerisme in Zeeland kent een stevige groei en de verwachtingen zijn dat deze nog jarenlang aanhoudt. Volgens gerenommeerde onderzoeken zal de omvang van het toerisme in de provincie Zeeland in 2030 150% zijn van het onderzoek-jaar 2019. Dit is goed nieuws voor investeerders in recreatievastgoed in deze regio. Een uitstekend inflatie-corrigerend product dus; met dito waardeontwikkeling en ontwikkelende verhuurrendementen dankzij de hogere bezettingsgraden en stijgende (kamer)prijzen.

Beleggen met plezier
Een leuk extraatje voor beleggers in recreatief vastgoed is dat hun belegging tastbaar is. U kunt het zien en er in veel gevallen ook zelf regelmatig van genieten. Even een weekendje weg in Zeeland, in uw eigen huisje, hotelsuite of (hotel)appartement. Hoe lekker is dat? U zult er heerlijk slapen, wetende dat uw vermogen op die mooie plek goed rendeert.

Benieuwd naar hoe wij investeren voor u leuk kunnen maken? Check bij TEAM Leisure de investeringskansen in onze lopende projecten of neem contact met ons op. We vertellen er graag alles over! Bel 088 1900 222 of mail naar info@teamleisure.nl.”

Bekijk ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top