skip to Main Content

Regelmatig krijgen we bij TEAM Leisure de vraag hoe de toekomst van het toerisme in Zeeland eruit ziet. Een terechte vraag, want hier hangt natuurlijk het succes van een verblijfsaccommodatie en daarmee de hoogte van het rendement van een investering in recreatievastgoed aan vast. Ons antwoord: de toekomst van het toerisme in Zeeland ziet er bijzonder gunstig uit.

Breed gedragen verwachting
Dat is niet zomaar onze mening of verwachting, maar ook die van gerenommeerde bureaus en vooraanstaande horeca-exploitanten. Eén van onze samenwerkingspartners is Michel Kloeg van Kloeg Collection, een hotelexploitant met inmiddels zeven hotelexploitaties aan de Zeeuwse kust die de kunst beheerst om kwaliteit en gastvrijheid naar ongekende hoogte te brengen. Michel is bovendien de landelijk vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en is daardoor zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen en verwachtingen. We vroegen hem naar zijn inzichten.

150% groei
“Op het moment dat u het me vraagt, zitten we nog in lockdown* vanwege het corona-virus. Maar zodra we weer open mogen, verwachten we een jumpstart die zijn weerga niet kent. Het toerisme in Zeeland is namelijk al jarenlang booming. Uit rapporten van vooraanstaande organisaties blijkt dat er vanaf 2019 een groeiverwachting is van 150% naar 2030. Dat is elk jaar een groei van zo’n 5%.”

*In de zomer van 2020, tussen de lockdowns als gevolg van COVID-19 van het voorjaar en najaar in, kenden hotels en vakantieparken aan de Zeeuwse kust een ongekend hoge bezetting gedurende een periode van zo’n 3 maanden. Het rendement op de investering bleef daardoor – ondanks een moeilijk jaar – vrijwel in stand.

Toerisme in Zeeland na corona
“Ik ben blij dat Kloeg Collection in Zeeland zit. De leisuremarkt gaat hier een mooie toekomst tegemoet. In grote steden in Nederland, waar hotels zich ook voor een belangrijk deel op de zakelijke markt richten, denk ik dat het een ander verhaal kan worden. Nu we tijdens corona hebben gezien dat we ook prima op afstand kunnen werken en vergaderen, zullen er wellicht minder zakelijke reizen gemaakt worden, met dus minder overnachtingen tot gevolg. In Zeeland hebben we daar nauwelijks last van. Hier komen met name toeristen die van onze prachtige regio willen genieten.”

Toeristen uit eigen land
“In Zeeland komen ook veel toeristen uit eigen land. Corona heeft nu nog meer mensen laten ervaren hoe fijn het is om in Zeeland op vakantie te gaan. Bovendien denk ik dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen. Met alles wat we om ons heen zien, de overstromingen en bosbranden wereldwijd, zijn steeds meer mensen zich bewust van de klimaatverandering. En is er steeds meer aandacht voor het feit dat verre reizen milieubelastend zijn. Het zal ervoor zorgen dat het binnenlands toerisme in de toekomst stijgt. Al met al dus alle seinen op groen voor Zeeland.”

Profiteer mee!
TEAM Leisure zorgt samen met alle samenwerkingspartners dat we er klaar voor zijn. Dat de gasten in ‘onze’ hotels een fantastische beleving hebben. En dat de investeerders in onze projecten meeprofiteren van de groei van het Zeeuwse toerisme. Ook meeprofiteren? Neem contact met ons op. We laten u graag de mogelijkheden zien. Mail naar info@teamleisure.nl of bel 088 1900 222.

Bekijk ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top