skip to Main Content

Zeeland Zakelijk publiceerde onlangs dit artikel over Hotel De Timmerfabriek.

Sommige panden zijn meer dan een stapel stenen en ramen; het zijn verhalen, emoties en daarmee zijn ze onmisbaar voor een stad. Rijksmonument De Timmerfabriek in Vlissingen is zo’n verhaal. Wie zo’n pand wil herontwikkelen, rakelt herinneringen op aan lang vervlogen tijden en krijgt te maken met meningen, ideeën en goed bedoelde adviezen. Het is op z’n zachtst gezegd stoer om zo’n pand te durven aankopen en daarin je eigen plannen te verwezenlijken. Maar stoer hoort bij het DNA van Vlissingen en de heren van TEAMforREAL zijn niet voor één gat te vangen. Zo realiseren zij op deze unieke locatie een al even uniek hotel. Niet alleen het hart van Vlissingers gaat hiervan sneller kloppen, iedereen die van industrieel erfgoed houdt, valt als een blok voor dit initiatief.

Het interview vindt plaats op de dag dat het karakteristieke torentje, na ruim 75 jaar, op het dak van De Timmerfabriek wordt teruggeplaatst. Deze ‘kroning’ is de zoveelste mijlpaal in het project dat in 2017 startte. Mede-eigenaar Paul Huges: “Met ons bedrijf TEAM Concepts hebben we oog voor de mooiste locaties en gebouwen in de Zeeuwse delta. Daarbij kijken wij met andere ogen dan de meeste mensen. Toen wij in 2017 De Timmerfabriek aankochten, werd ons vooral veel succes gewenst en zagen weinigen de potentie die wij wél direct zagen. Nu, enkele jaren later, worden we bevestigd in onze keuze en visie. Het vernieuwde stadsdeel Scheldekwartier is ‘hip & happening’. Hotel De Timmerfabriek maakt daar onlosmakelijk deel van uit. Sterker nog, de ontwikkeling hier werkt als een katalysator en aanjager voor het hele gebied.”

Blauwdruk van ons kunnen
Volgens Paul Huges en Alexander Snoodijk, sales manager bij het gelieerde TEAM Leisure, toont de ontwikkeling van Hotel De Timmerfabriek precies waar hun onderneming voor staat. “Wat we hier doen is een blauwdruk van ons kunnen. We hebben hier namelijk een unieke locatie gekozen en vervolgens onze creativiteit ingebracht om een sterk en gaaf concept te ontwikkelen. Met onze plannen enthousiasmeerden we externe stakeholders, zoals in dit geval onder andere de gemeente Vlissingen en we vonden diverse investeerders bereid om hierin mee te gaan. Tot slot dragen we zorg voor de juiste, succesvolle exploitatieformule”, aldus Alexander Snoodijk. Paul Huges benadrukt hoe belangrijk het is om bij projecten als deze met goede partners aan tafel te zitten. “In het geval van Hotel De Timmerfabriek werken we intensief samen met de aannemer, installateur en interieurontwerper. Door open over onze ideeën te vertellen, kunnen zij groots gaan dromen. Het is vervolgens aan ons om te schalen naar het niveau waarop het haalbaar en betaalbaar is. Zo wordt het uiteindelijke resultaat mooier dan het beoogde plan.”

Hotspot voor locals en toeristen
Wat gerealiseerd wordt in Hotel De Timmerfabriek liegt er niet om. Volgens planning opent hier medio april 2022 een Urban Leisure Hotel met 68 hotelaccommodaties, een gaaf restaurant, inclusief chef’s table, een hippe bar, midden in het atrium en een fantastisch terras langs de nieuwe waterfront-wandelpromenade. “We bieden onder andere een boutique hotel met 11 tweepersoons court lodges. Eigenlijk spreken we hierbij van een hotel ín Hotel De Timmerfabriek. Dat hotel is volledig te reserveren, bijvoorbeeld voor een familiegroep of zakelijk reisgezelschap. Op de begane grond vind je verder 5 zogeheten cubes. Dit is een nieuwe overnachtingsvorm voor twee personen, waarbij je een eigen ‘kamer’ mét indoor dakterras hebt, middenin de reuring van een hotel. Verder zijn er 51 hotelappartementen voor twee of vier personen én het mooiste penthouse van Zeeland, gesitueerd in het recent geplaatste ‘torentje’. Waar je ook zit in het gebouw, de uitkijk over de stad of over het water is geweldig!”, vertelt Paul Huges. “Dit wordt een hotspot van jewelste. Locals willen hier vertoeven, maar ook toeristen en zakelijke gasten zullen Hotel De Timmerfabriek massaal weten te vinden. Dit wordt de nieuwe ‘must-see’ van Zeeland.”

Nieuw: De Dokwerker
Wie denkt dat de plannen hiermee afgerond zijn, vergist zich. Op de dag dat de ‘kroning’ plaatsvond, ondertekende TEAM Concepts een nieuwe overeenkomst met de gemeente Vlissingen. Direct naast Hotel De Timmerfabriek wordt in het vierde kwartaal van dit jaar gestart met de bouw van De Dokwerker. “Hier realiseren we 58 compacte midlong- en shortstay appartementen voor bezoekers (veelal zakelijk) die langer in Zeeland verblijven en voor wie een hotelkamer te weining ruimte en comfort biedt. In de weekenden en drukke zomerperiode is het bovendien een mooie overloop om de recreatieve markt te bedienen vanuit Hotel De Timmerfabriek.”

Bekijk ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top