skip to Main Content

Verbrugge. Die naam kent iedereen in Zeeland. De logistieke reus omvat 200 voertuigen, 5 transportlocaties, 830.000 m2 overdekte opslagruimte verdeeld over meer dan 50 grote warehouses en honderden klanten wereldwijd. En het mooie is: deze multinational ziet Boutique Hotel Philippine graag komen!

Het familiebedrijf Verbrugge is in 1958 opgericht. “Door mijn vader, een aimabele man met een echte ondernemersgeest”, vertelt Martin Verbrugge. “Hij begon met één truck en benutte de kansen die de golden sixties boden. In die tijd vestigden grote bedrijven als Dow en Elopak zich nabij, wat natuurlijk veel kansen bood.”

Investeren tijdens crisis
In 1988 nam Martin Verbrugge het stokje van zijn vader over en breidde Verbrugge verder uit. En fors ook! Toen de wereld nog in de economische crisis van 2008 verstrikt zat, durfde hij het in 2010 bijvoorbeeld al aan om 100 miljoen in een nieuwe warehousing-locatie te investeren. “Dankzij de crisis was er een gebrek aan opslagruimte voor aluminium. De wereldwijde vraag was namelijk ingezakt, maar aluminiumproductie kun je niet zomaar even stopzetten. Daar hebben we op ingespeeld.”

Gasten van wereldwijd naar Philippine
En zo lijkt Verbrugge steeds de juiste route naar succes te vinden. Een route die tot ver buiten de Nederlandse grenzen reikt. “We doen wereldwijd zaken en krijgen dan ook regelmatig gasten uit bijvoorbeeld Zweden, Finland, Amerika, Chili, China, Japan, Zuid-Afrika, Turkije, Australië…” en zo noemt Martin Verbrugge nog meer landen op. “Deze internationale gasten neem ik vaak mee naar Philippine om een hapje te gaan eten.”

Daarom Philippine
Waarom specifiek Philippine? “Philippine is een mooi plekje, ik kom er al mijn hele leven. In de tijd van mijn vader moest je nog via Philippine rijden om naar Breskens te gaan. We stopten hier dan regelmatig om mosselen te eten en nu kom ik er dus nog, want als iets goed is, blijf ik erheen gaan. Vaak ga ik nu met onze zakelijke gasten. Ik vertel ze dan graag over de historie van deze plek.”

Een hotel zou ideaal zijn
Na het eten is er één nadeel, geeft Martin Verbrugge aan. “De gasten kunnen er niet overnachten. Sowieso is er in Zeeuws-Vlaanderen een groot gebrek aan hoogwaardige accommodaties. Nu komt het er vaak op neer dat we onze gasten ‘aan de overkant’ in Middelburg laten overnachten. Maar zodra er een mooi hotel in Philippine komt, zal ik mijn gasten daar zeker onderbrengen. Het zou ideaal zijn wanneer ze na het eten gewoon naar hun hotel kunnen lopen.”

Keigoede wifi!
Een ruime kamer, een goed bed, een mooie badkamer en een lekker ontbijt. Dat zijn volgens Martin Verbrugge de minimale vereisten voor het hotel, plus nog één heel belangrijke: “Goede wifi, keigoede wifi! Bovendien hoop ik dat Boutique Hotel Philippine aandacht heeft voor duurzaamheid. Daar zijn onze gasten ook heel erg mee bezig, dus dat is voor mij een belangrijke factor.”

Volgende generatie
Duurzaamheid is gericht op een gezonde aarde voor nu en de generaties na ons. Hoe zit het eigenlijk met de volgende generatie binnen Verbrugge? “Die staat al klaar, maar ik ben nog niet van plan het stokje over te dragen. Ik ben nu 68 en wil nog tien jaar doorgaan. Ik ben nog in de bloei van m’n leven, zo voelt het echt.” We gaan de familie Verbrugge de komende jaren dus nog veel zien in Philippine en zullen hun gasten met alle plezier en egards ontvangen!

NIEUW: BOUTIQUE HOTEL PHILIPPINE

Een parel aan de oppervlakte. Ons eerste project in Zeeuws-Vlaanderen, een glimmende parel binnen een culinair ‘mekka’ dat letterlijk ‘smeekt’ om een luxe verblijfsaccommodatie. Ontdek het project hier.

Lees ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Back To Top