skip to Main Content

Joris en Manon runnen al dertig jaar het gerenommeerde restaurant Auberge des Moules. Ze namen het destijds over van Manons ouders. “Ik ben de 4e generatie in het familiebedrijf”, vertelt Manon. “Mijn overgrootvader is in de zaak hiernaast begonnen. De Fijnproever heette het toen. Veel handelaren kwamen destijds nog bij hem mosselen eten. Het was in die tijd echter geen weelde. Onder de boeren en mosselvissers was veel armoede. Geld voor een etentje was er nauwelijks. Maar ze konden wel voor een rijksdaalder bij De Fijnproever terecht voor mosselen met brood. Mensen stonden in rijen aan te schuiven voor hun beurt aan de lange tafels.”

Van heinde en verre
Manons opa was eerst mosselvisser en had een eigen mosselbank in de Braakman, maar nam later de zaak van zijn vader over. “Hij heeft De Fijnproever groot gemaakt. Mensen kwamen van heinde en verre, van Antwerpen tot Brussel, naar zijn restaurant. Uiteindelijk zijn er uit die zaak vier andere restaurants ontstaan. Eén daarvan was Auberge des Moules, het restaurant dat mijn ouders in 1970 opstartten. Zij richtten zich, anders dan de naam doet vermoeden, niet alleen op mosselen, maar ook op andere mooie schaal- en schelpdieren en vissoorten. Dat doen we nu nog.”

Pure gerechten
Op de menukaart van Auberge des Moules staan de mooiste gerechten. Van oesters, Oosterscheldekreeft en natuurlijk mosselen tot tarbot, rogvleugel en kabeljauw. “Het zijn wat exclusievere gerechten, maar zonder opsmuk”, vertelt Manon. “Geen schuimpjes, moesjes en bloemetjes, maar heel mooie, pure producten.”

Culinaire toeristen
Auberge des Moules ontvangt dan ook veel culinaire toeristen. “Voornamelijk Belgen. Zij vormen wel 90% van onze gasten. Ze komen bijvoorbeeld naar Zeeuws-Vlaanderen om bij sterrenrestaurants te eten en doen dan ook ons aan. Of ze combineren hun verblijf aan de kust op de heen- en terugweg met een etentje in Philippine. Vooral uit Gent komen mensen speciaal voor ons naar Philippine rijden. Het is voor velen een soort traditie.”

Zakelijke gasten
Daarnaast verwelkomen Joris en Manon ook veel zakelijke gasten. “Met name zakenmensen uit het hogere bedrijfskader van industriële bedrijven aan het kanaal Terneuzen-Gent. Ze komen vaak ’s middags voor zakenlunches, veelal met hun gasten. Dit was ook één van de doelgroepen die uit ons marktonderzoek naar voren kwam toen we zelf een hotel wilden opstarten.”

Een eigen hotel
Joris en Manon werkten jarenlang aan de verbouwing van een pand dat hun hotel zou worden en stonden in de zomer van 2019 op het punt de deuren te openen toen het noodlot toesloeg. Een verwoestende brand maakte een einde aan hun plannen. “Dat verlies deed enorm veel pijn. We hadden ons hart en ziel erin gelegd. Opnieuw starten zagen we niet zitten, het zou nooit meer worden wat het was.”

Welkom!
Dat er nu alsnog een hotel in Philippine komt, juichen ze enthousiast toe. “We zijn heel blij met de komst van Boutique Hotel Philippine en weten zeker dat het een succes wordt. In ons marktonderzoek kwam duidelijk naar voren dat er veel behoefte is aan een hotel. Niet zomaar een standaard hotel, maar een luxe en unieke overnachtingsmogelijkheid. Dat is wat mensen vandaag de dag willen en dat is wat dit hotel biedt.”

Gasten nog blijer maken
Ook voor hun eigen gasten zijn ze blij. “We krijgen heel vaak de vraag of en waar ze hier in de buurt kunnen overnachten. Zo fijn dat we straks Boutique Hotel Philippine kunnen voorstellen in plaats van een hotel veel verderop, zoals in Gent. Zo kunnen we onze gasten nog

NIEUW: BOUTIQUE HOTEL PHILIPPINE

Een parel aan de oppervlakte. Ons eerste project in Zeeuws-Vlaanderen, een glimmende parel binnen een culinair ‘mekka’ dat letterlijk ‘smeekt’ om een luxe verblijfsaccommodatie. Ontdek het project hier.

Lees ook:

Recreatief vastgoed. Juist nu!

Kan ik dan nergens meer heen met mijn vermogen? Je vraagt het je vandaag de…

Boutique Hotel Philippine in PZC

Of Boutique Hotel Philippine een succes wordt, is geen vraag. Gasten staan Pasen 2025 in…

Belangstelling voor Hotel Sint Joris in Middelburg slaat alles

Voor de argeloze bezoeker moeten er nog wat draken worden verslagen vóór Hotel Sint Joris…

Back To Top