skip to Main Content

De Dokwerker te Vlissingen

Stoer, industrieel nieuwbouwproject in een omgeving vol nautische historie

Direct naast de Rijksmonumentale Timmerfabriek in Vlissingen is Timmerfabriek Apartments (bekend als De Dokwerker) gerealiseerd; een stoer appartementenhotel met 58 complete hotelappartementen. Dit stedelijke, industriële gebouw is een uitbreiding van het succesvolle naastgelegen Hotel De Timmerfabriek. De combinatie van deze twee projecten zorgt voor een synergie die zijn weerga niet kent!

Binnen ons uitgebreide portfolio vinden wij altijd de ideale investeringskans voor u! Bekijk hier het indrukwekkende aanbod aan unieke kansen binnen onze projecten. 

Bouwupdate De Dokwerker

Tijdens de realisatie van onze projecten houden wij onze investeerders en relaties altijd persoonlijk en uitstekend op de hoogte van de vorderingen. Dit met een foto-update of video. Bekijk hiernaast de bouwupdate van mei 2022.

Deze bouwupdate geeft u óók een mooi inkijkje in het recent geopende Hotel De Timmerfabriek. Veel kijkplezier!
Bouwupdate 1 – juli 2022
Bouwupdate 2 – september 2022
Bouwupdate 3 – maart 2023

Nieuwbouw,
gewilde toplocatie,
een droom voor
iedere investeerder

  • 58 luxe 2- en 4-persoons hotelappartementen;
  • Oppervlakten van ca. 33 – 43 m²;
  • Nettorendement van 4 tot 5,5 % per jaar;
  • Professionele exploitatie- en verhuur door hotelorganisatie Kloeg Collection;
  • Hotelservices (restaurant, bar, ontbijt, etc.) beschikbaar in het naastgelegen Hotel De Timmerfabriek;
  • Geopend sinds 8 juli 2023

Een perfecte en logische uitbreiding van Hotel De Timmerfabriek

In deze korte film blikken we terug op de ontwikkeling van het recent geopende Hotel de Timmerfabriek te Vlissingen én geven we een doorkijk naar het nieuwste onderdeel van dit succesvolle concept: De Dokwerker ofwel Timmerfabriek Apartments. Onze collega’s Joeri Beekman en Paul Huges van zusterbedrijf TEAM Concepts nemen u mee in het verleden tot het heden. Wij zijn bijzonder trots op deze fantastische ontwikkelingen. Laat u inspireren door deze film en kom zeker eens een kijkje nemen op locatie!

Inspiring stories

We laten u graag onze projecten beleven! We nemen u hier mee in de dynamiek van de ontwikkeling en tonen trots alle bijzondere kwaliteiten én actualiteiten.

Hotel De Timmerfabriek – ‘Grand Opening’ Aftermovie

Donderdag 19 mei 2022, vond de officiële opening plaats van Hotel de Timmerfabriek. Wat een…

lees verder
Showreel TEAM Concepts & TEAM Leisure

Zo nu en dan is het - in de hectiek van alle dag - goed…

lees verder
Bouwupdate De Dokwerker Vlissingen – mei 2022

Direct naast Hotel De Timmerfabriek te Vlissingen wordt het kloeke gebouw ‘De Dokwerker’ gebouwd. De…

lees verder

Het interieur: sfeer & comfort

Een verblijf in een appartementenhotel hoort voor iedere gast een fantastische beleving te zijn. Interieur speelt hierbij een cruciale rol. Een goed interieur zorgt dat gasten verrast worden door het ultieme gevoel van sfeer en comfort. Dat is waarom er, samen met de getalenteerde designers van Studio Hank en de excellente interieurbouwers van Blom Interieurs, ook bij dit project veel energie, tijd en passie aan het interieurdesign besteedt is.

TEAM De Dokwerker

Voor de realisatie van De Dokwerker is een team van vakspecialisten samengesteld. Stuk voor stuk zeer ervaren en gedreven experts in hun vakgebied.

TEAM Concepts BV

TEAM Concepts BV

“Toen we in 2017 De Timmerfabriek aankochten hadden we ons oog ook al op de plek ernaast laten vallen. Een geweldige locatie op het gezellige Timmerplein pal naast de iconische Timmerfabriek en eveneens een top-zichtlocatie. Nu de oplevering van Hotel De Timmerfabriek in zicht komt, medio 2022, zijn we dan ook enorm blij te mogen aankondigen dat op deze plek een nieuw, ‘kloek’ gebouw gaat verrijzen; De Dokwerker.”

Joeri Beekman en Paul Huges – TEAM Concepts

“Enkele jaren geleden ‘tekenden’ wij voor de exploitatie van Hotel De Timmerfabriek. Voor ons was het dan ook een ‘nobrainer’ om ons ook te willen ontfermen over de verhuur en exploitatie van De Dokwerker Vlissingen. Een hele mooie en logische aansluiting op de exploitatie van Hotel De Timmerfabriek welke in de eerste helft van 2022 van start gaat. Juist de mix van De Timmerfabriek én De Dokwerker gaat een unieke bruis en kruisbestuiving opleveren. ”
Michel Kloeg - Kloeg Collection

Hotelier Kloeg Collection

Hotelier Kloeg Collection

“Enkele jaren geleden ‘tekenden’ wij voor de exploitatie van Hotel De Timmerfabriek. Voor ons was het dan ook een ‘nobrainer’ om ons ook te willen ontfermen over de verhuur en exploitatie van De Dokwerker Vlissingen. Een hele mooie en logische aansluiting op de exploitatie van Hotel De Timmerfabriek welke in de eerste helft van 2022 van start gaat. Juist de mix van De Timmerfabriek én De Dokwerker gaat een unieke bruis en kruisbestuiving opleveren. ”

Michel Kloeg – Kloeg Collection

Bouwgroep Peters

Bouwgroep Peters

“Het Scheldekwartier kent voor ons geen verrassingen. Meerdere projecten hebben wij hier gebouwd, zijn in aanbouw of zullen door ons gebouwd gaan worden. Wij hebben er veel zin in om met ons team ook op professionele en deskundige wijze de bouw en realisatie van dit unieke project De Dokwerker voor onze rekening te nemen. Net als bij Hotel De Timmerfabriek zijn wij – naast bouwer – ook partner en aandeelhouder in dit project; en daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op!”

Leon Kloet – Bouwgroep Peters

DWT Groep

DWT Groep

“Onze kennis op het gebied van duurzaamheid en installaties – in het bijzonder binnen de hotel- en recreatieve branche – komt hier optimaal van pas. Vanuit het specifieke ontwerp van dit gebouw, alsmede vanuit de exploitant voorgeschreven en door de consument gewenste gebruikscomfort en ergonomie, hebben wij een installatie- en klimaatconcept op maat uitgewerkt. Wij zijn ervan overtuigd dat de bezoekers en gasten hier straks optimaal en comfortabel gaan verblijven.”

Mark-Jan Koldijk – DWT Groep

KCAP architects & planners

KCAP architects & planners

“De maritieme geschiedenis, dat is waar het in deze architectuur om draait: respect voor het prachtige verleden van deze plek én een blik op de schitterende toekomst die het tegemoet gaat. Wij zijn ontzettend trots op dit geslaagde ontwerp en de prettige samenwerking met TEAM Concepts en haar professionele partners in dit project in Vlissingen.”

Edward Schuurmans
KCAP Architects&Planners

“Wij zijn er ontzettend trots op om ook onze ‘signature’ te mogen geven aan het interior design van De Dokwerker Vlissingen. De stoere en kloeke uitstraling van het gebouw aan de buitenzijde, alsmede de dynamiek en historie van het Scheldegebied, én natuurlijk de naastgelegen Timmerfabriek – waarbij het interieurconcept ook van ‘onze hand’ is - waren voor ons een onuitputtelijke inspiratiebron om ook hier weer een baanbrekend interieurconcept te ontwikkelen en uit te werken.

Blom interieurs & Studio Hank

Blom interieurs & Studio Hank

“Wij zijn er ontzettend trots op om ook onze ‘signature’ te mogen geven aan het interior design van De Dokwerker Vlissingen. De stoere en kloeke uitstraling van het gebouw aan de buitenzijde, alsmede de dynamiek en historie van het Scheldegebied, én natuurlijk de naastgelegen Timmerfabriek – waarbij het interieurconcept ook van ‘onze hand’ is – waren voor ons een onuitputtelijke inspiratiebron om ook hier weer een baanbrekend interieurconcept te ontwikkelen en uit te werken.”

Blom Interieurs & Studio Hank

Stad aan Zee

150%. Dat is de te verwachten stijging van het toerisme in Zeeland van 2019 tot 2030. Zeeland is booming! Toeristen vinden in onze provincie precies wat ze zoeken: rust, ruimte, vertier en een luxe vakantieverblijf. Daarnaast profiteert Vlissingen als Zeeuwse stad mee met de opkomende trend van urban leisure: een kort en comfortabel verblijf in een bruisende stad. Samen met de ontwikkelingen die Vlissingen anno 2022 doormaakt, kunnen we hier met recht spreken van de ‘rising star’ van Zeeland.

Vlissingen zakelijk
Waar Vlissingen toeristen veel te bieden heeft met zijn vele voorzieningen, prachtige zee, heerlijke stranden, indrukwekkende scheepvaart en tal van bezienswaardigheden, is deze ‘Stad aan Zee’ ook een belangrijke zakenstad. Vlissingen kent veel zakelijke bezoekers, gasten en relaties van (internationale) bedrijven en hoogopgeleide expats die hier op projectbasis komen werken. Deze zakenlieden zullen in De Dokwerker de ideale verblijfs- en uitvalsbasis ervaren.

Hier ontmoeten verleden, heden en toekomst elkaar!

De Dokwerker wordt direct naast Hotel De Timmerfabriek gerealiseerd op het zogenaamde Timmerplein. Het Timmerplein is gelegen in het Scheldekwartier, een gebied met een rijke historie. Bij de ontwikkeling van het Scheldekwartier is gekozen voor het behoud van industrieel maritiem erfgoed.

Maak kennis met TEAM Leisure

Teamspelers met elk hun eigen kwaliteiten. Gedreven en enthousiast versterken ze elkaars expertise. Leisure specialisten die elkaar én u graag uitdagen om te komen tot bijzonder resultaat.

Joeri Beekman

Joeri Beekman

Joeri Beekman

Strateeg met vlijmscherpe focus op win-win-situaties. Verliest daarom nooit de regie in de operatie. Heeft een rijke achtergrond in communicatie.

Paul Huges

Paul Huges

Paul Huges

Kan stiekem nog beter luisteren dan praten. Bruist daarom van de ideeën, strategieën, inzichten, aanpakken en energie. Inspireert.

Alexander Snoodijk

Alexander Snoodijk

Alexander Snoodijk

Enthousiaste adviseur met een passie voor sales. Altijd gefocust op het creëren van een oprechte connectie, dat maakt hem ‘de man’ van TEAM Leisure.

Ramanda de Bruijn

Ramanda de Bruijn

Ramanda de Bruijn

Onze online communicatie- en marketing specialist. Met haar creatieve ideeën, heldere communicatie en liefde voor film en fotografie creëert zij bijzonder inspirerende (online) content.

MARIUS JONGERIUS

MARIUS JONGERIUS

MARIUS JONGERIUS

Senior conceptdenker die telkens weer met verrassend jeugdige inzichten komt. Weet wat markt maakt en wat de markt beweegt.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven over de voortgang van een project, als eerste horen wanneer een project in verkoop gaat én andere interessante nieuwsberichten ontvangen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

Back To Top